Ontdek onze bezienswaardigheden

Dronten zit vol verrassingen en vermaak. Van unieke landschapskunst tot verrassende geschiedenis en een museum vol mechanische wonderen uit de ijzeren eeuw. Kom het ontdekken!

Monument Riff

Op 14 juni 1918 werd de Zuiderzeewet van kracht waardoor de Flevopolder kon worden aangelegd. Ter gelegenheid van 100 jaar Zuiderzeewet ontwierp Bob Gramsma in 2018 het monument Riff, PD#18245. 

Bekijk meer

Kop van 't Ende

De Kop van 't Ende is de naam van het voormalige havenhoofd van de vestingstad Elburg. Tegenwoordig ligt De Kop van ’t Ende in de gemeente Dronten in de provincie Flevoland.

Bekijk meer

Brouwerij Artemis

Op de Bierderij (bierbrouwerij op een boerderij) is een proeflokaal, waar Artemis haar verhaal vertelt en waar je kunt genieten van de bieren die zijn gebrouwen. Vind je bier niet zo lekker, maar luister je wel graag naar een goed verhaal? Er zijn ook Flevolandse sapjes en andere drankjes verkrijgbaar.

bekijk meer

Monument Prima Mensen

Het monument voor prima mensen is een verbinding tussen mensen. Volgens kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries (1983) ontmoeten mensen elkaar steeds vaker via social media. Met het kunstwerk wil hij die ontmoeting naar buiten krijgen. 

bekijk meer

Oostrand

Op de fiets, wandelend of met de auto. Wie Dronten bezoekt, kan de Oostrand niet overslaan. Ontdek het oudste deel van Dronten en bezoek boerenbedrijven met producten vers van het land.

Bekijk meer

Het grote Kabouterbos

Even buiten Dronten, midden in het Roggebotzand, is een magische plek vol dieren, prachtige natuur en….kabouters! Tussen de bomen vind je prachtige kabouterhuisjes. Een echte must see voor jong en oud.

bekijk meer

De Meerpaal

Naar de film, een hilarische cabaretvoorstelling, swingend concert of betoverend toneel. In theater De Meerpaal vind je het allemaal.

bekijk meer

MEC Museum

Een museum met een grote diversiteit. Van historische verbrandingsmotoren, stoommachines en locomotieven tot naaimachines, speelgoed, oude gereedschappen tot een grote collectie landbouwwerktuigen. Ontdek 100 jaar techniek op de bodem van de Zuiderzee bij het MEC museum.

bekijk meer