Dronten geeft je de ruimte

Ruimte. Hier vind je het, hier heb je het. Gemeente Dronten, nieuw land in Nederland. Eens de Zuiderzee, nu een zee aan ruimte. Zo weids als het uitzicht over de polder en wateren is, zo onbegrensd zijn hier de mogelijkheden en vrijheid. Dit is Dronten, dit is jouw ruimte.

Groots en grenzeloos. In vergezichten en mogelijkheden. Zij zagen het zestig jaar geleden al voor zich, de pioniers met lef en harde werkers met dromen. Ze stroopten de mouwen op en bouwden een nieuw stuk Nederland, met de hand en met elkaar. Van de drooggevallen zee maakten zij hun nieuwe wereld én toekomst.

Die drang om te maken en doen, het zit in het Dronter DNA. En het is de stevige bodem voor hoe wij wonen, werken en leven. Met elkaar. In ons jonge landschap. In onze dorpen en strakke polders. Tussen kuststroken en randmeren. Omgeven door dynamische steden en stille natuur. En omringd door wijdte, breedte en grootte.

In en rond de kernen Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen heb je dan ook echt de ruimte. Om weids te wonen. In buurten die we met elkaar vormen en inrichten. In dorpen die alles hebben. Van theater De Meerpaal tot Leisure World’s overdekte ijsbaan tot de experimentele proeftuinen van Roggebotstaete.

Ook de pioniers van nu zijn hier thuis. Ondernemers met ideeën, doeners met die Dronter daadkracht. Ze maken onze regio tot het hart van de biologische landbouw en het centrum van innovatieve voedselproductie. En met de grootse, groene hbo van Nederland zijn we ook nog eens een broedplaats van kennis.

Het is goed leven, hier in een van de grootste gemeenten van het land. En volop beleven, dat ook. Op avontuur in Walibi, op ontdekking naar de onbewoonde eilanden in de randmeren. Dansen op Defqon.1, kamperen op Lowlands. Uren fietsen over dijken, kilometers wandelen door de Dorpsbossen. Het kan hier, het is hier.

De ruimte in Dronten. Die ervaar je, die beleef je. Als oneindig, met onze zestig kilometer kuststrook en uitgestrekte tulpenvelden. Als grenzeloos, met ’s werelds grootste achtbaan en populairste festivals. Als eindeloos, met uitzichten tot ver voorbij de horizon. En natuurlijk als onbegrensd, het gevoel dat alles mogelijk is. Want dat is wat onze ruimte met je doet.

Dronten geeft je de ruimte.

Lees hier de leadstory vrije tijd