Fietsen in Dronten

Ontdek de vele gezichten en vergezichten van Dronten met de wind in je haren. Fiets over dijken, langs meren. Door bossen, langs tulpenvelden. Kies je eigen weg of die uitdagende fietsroute. Klimmen, stijgen en dalen? Nee hoor, niet in Dronten. Hier geniet je van vlakke, strakke landschappen. In de hoogste versnelling of lekker relaxed. Ervaar het zelf en laat je verrassen.

Grandioze wielerwedstrijden

Wist je dat ons polderlandschap zich ook uitstekend leent voor de Nederlandse wielersport? Ieder jaar is Dronten de trotse gastheer van twee grandioze wielerwedstrijden: De Zuiderzeeronde en het NCK. Twee grote wielerwedstrijden met elk een eigen karakter, georganiseerd door Drontense wielerliefhebbers van Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek. 

Ontdek meer

Uitdagende MTB-route

Eeuwenlang was het Roggebotzand een gevreesde plek onder zeelieden en vissers. Vele schepen liepen vast op deze verraderlijke zandbank. Nu ligt er een vredig naaldbos met natuurlijke hoogteverschillen én een MTB-route die hoge ogen gooit in de Nederlandse bikescene.

Ontdek meer
Mountainbikeroute Dronten

Bezienswaardigheden onderweg

Van landschapskunst tot handgemaakt polderland in de Oostrand. Ontdek de highlights die je niet wilt missen.

bekijk meer

Pak het fietspontje

In één dag genieten van ons mooie polderlandschap én de Veluwe? Pak dan het fietspontje vanaf Bremerbaai in Biddinghuizen en vaar binnen 20 minuten van Flevoland naar Gelderland!

bekijk meer