Dronten is een Fairtrade Gemeente

Eerlijk, daar houden we van in Dronten. Zeker ook als het om handel gaat. En die eerlijke handel, daar werken we samen aan. Ondernemers, inwoners en gemeente. Dat doen we hier zo goed, dat we ons sinds 2011 officieel Fairtrade Gemeente mogen noemen. En we mogen ons Millennium-gemeente noemen.

Millennium Gemeente. Een netwerk van partijen die een duurzaam leefmilieu stimuleren. En meer eerlijke handel, schuldenhulpverlening en hulp willen realiseren. Voor energiebesparende ideeën is er bijvoorbeeld de duurzaamheidslening  Vragen, ideeën of suggesties voor het netwerk? Of behoefte aan contact? Stuur een mail naar Millennium Gemeente Dronten.

Fairtrade Gemeente. Rij je Dronten binnen dan lees je het onder onze plaatsnaamborden. Daar zijn we trots op, want wie wil er nu niet het label ‘eerlijk’ onder zijn naam hebben. Natuurlijk ben je niet zomaar Fairtrade Gemeente. Dat vraagt om bewust kiezen en doen. En laat dat nou typisch Dronten zijn!

Fairtrade Gemeente is een mooie én eervolle titel. Het betekent dat onze winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en gemeente samenwerken aan meer eerlijke handel. Door met elkaar het aanbod te vergroten, groeit de vraag. Zo dragen we samen bij aan betere leef- en werkomstandigheden voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden.

 

Samenwerken

Werkgroep Fairtrade & Duurzaamheid
De Werkgroep Fairtrade & Duurzaamheid zorgde ervoor dat we in 2011 onze titel kregen. Ook heeft het samenwerkingsverband al veel moois voor elkaar gekregen. Zoals de eerlijke winkelroute in het centrum van Dronten, de fairtrade spreekbeurtkoffer voor scholen en de uitreiking van de fairtrade titel aan diverse instanties in de gemeente.

Meer weten?
Volg ons eerlijke stappen op Facebook. En neem een kijkje op fairtradegemeenten.nl

Volg ons op Facebook
De fairtrade spreekbeurtkoffer voor scholen is één van de initiatieven van Werkgroep Fairtrade & duurzaamheid.