Kunst & Cultuur

In Dronten krijgen jouw zintuigen de ruimte. Verrassende buitenkunst, een theater en cultureel centrum op het Meerpaalplein en een actieve kunstvereniging met regelmatig exposities. Energieke events en feestelijke festivals, creativiteit voor iedereen. Zie, voel, verwonder en geniet van onze kunst en cultuur.

 

Cultuur in De Meerpaal

In de Meerpaal bruist het van de culturele activiteiten. Hier beleef je de mooiste theatervoorstellingen, films, cursussen en welzijnsactiviteiten. Meedoen is kunst! En je kunt het zelf nog mooier maken met een smakelijk voorprogramma of een gezellige toegift aan de bar.  

bekijk meer

Ontdek buitenkunst

Bij Biddinghuizen staat landschapskunstwerk Riff, PD#18245. Een van de tien landschapskunstwerken in Flevoland. Elk kunstwerk is uniek, je ziet dit nergens ter wereld. Behalve in Flevoland. Stap in de auto of daag jezelf uit op de fiets. Bezoek ze alle tien in één keer of één per dag. Jij kiest.

Meer informatie en locaties

Tentoonstelling Lixenberg

'Beeldende kunst van en voor iedereen’. Het werk van kunstenaar Cyril Lixenberg staat midden in het landschap van Dronten. Zelden heeft een kunstenaar het aanzien van een gemeente zo sterk mede bepaald als de beeldhouwer en graficus Cyril Lixenberg in Dronten. De kunstenaar had hier zijn opslagplaats, die nu nog steeds zijn nalatenschap herbergt. 

lees meer

Kunst bekijken & kopen