Bereikbaarheid

Zien & doen

Zien & doen

Meer dan zestig kilometer kuststroken. Waai lekker uit. Uitgestrekte polderlandschappen.

Zien & doen

Uit agenda

Uit agenda

Bekijk hier een volledige agenda met activiteiten in Dronten.

Uit agenda

Plan je bezoek

Plan je bezoek

Midden in Nederland, vlak bij de Randstand, schakel tussen alle windstreken.

Plan je bezoek

Verblijven

Verblijven

Overnachten in Dronten. Dat is lekker wakker worden!

Verblijven

Midden in Nederland, vlak bij de Randstad, schakel tussen alle windstreken. Dronten is bereikbaar. En goed ook. Per auto, trein en bus. Zelfs met de fiets. Over land en over water. Je bent er zo. En als je in Dronten woont, ben je dus ook zo overal!

 

 

Met de auto

Dronten is goed bereikbaar via de A6 en A28. Dronten ligt aan de N307, de Overijsselseweg tussen de A6 en de A28. De A6 heeft twee afslagen: bij Lelystad en bij Swifterbant.

  • Via afslag 11 aan de A6 (bij Lelystad Noord, Swifterbant) ben je in 5 minuten in Dronten via de N307.
  • Via afslag 10 aan de A6 (bij Lelystad) volg je Dronten via de Geldersedreef Dronten. Zo rij je via de Dronterweg (N309) Dronten binnen.
  • Vanaf de A28 (bij Harderwijk) volg je direct de afslag Dronten en kom je bij Biddinghuizen Dronten binnen.
  • Vanaf de A28 (bij Kampen) volg je de N50. Daarna neem je de N307 richting Dronten.

Liever een landelijke route?

  • Vanuit Utrecht kun je al op de A27 afslaan, direct na de Stichtse brug (afslag 36) richting Almere Stad en Zeewolde. Via de Gooiseweg (N305) kom je in Dronten.
  • Ook de afslag Almere Hout (afslag 37) is mogelijk vanaf de A27. In plaats van linksaf richting Almere ga je rechtsaf richting Dronten.

openbaar vervoer

Per trein
Dronten is goed bereikbaar via de Hanzelijn, vanuit Zwolle of Lelystad. Reizigers voor Dronten kunnen in Zwolle of Lelystad vanuit de intercityverbinding overstappen op de Sprinter naar Dronten, of gelijk vanuit Amsterdam centraal de sprinter naar Dronten nemen. De sprinters beginnen in Zwolle en rijden van daaruit naar Amsterdam Centraal. Bereken je reis met de reisplanner van NS: NS.nl of 9292.nl.

Per bus
De buslijnen naar Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant worden verzorgd door Connexxion. Bereken je reis met de reisplanner van Connexxion. Ieder half uur gaat lijn 147 van Dronten-centrum van en
naar Flevoboulevard.