Ontdek de Oostrand van Dronten

Kom je de prachtige Oostrand van Dronten bezoeken? Je bent van harte welkom in het oudste deel van Dronten! Handgemaakt polderland midden in Nederland. Ontdek onze tips en informatie over dit unieke stukje Dronten.

De verborgen geschiedenis van Flevoland

Op de fiets rijd je afwisselend door 60 jaar oude loof- en dennenbossen die overgaan in uitgestrekte landbouwgebieden. Je fietst langs en over de dijken die onze polder beschermen tegen het water. We hebben 60 kilometers aan heerlijke stranden langs de Randmeren die het oude van het nieuwe land scheiden.

Geniet van vlakke, strakke landschappen

Klimmen, stijgen en dalen hoef je niet in de Oostrand. Je geniet van vlakke, strakke landschappen. Met af en toe een lekker tegenwindje. Over dijken, langs meren, door bossen en langs akkervelden. Binnen dit afwisselende landschap vind je naast veehouderij en akkerbouwbedrijven, een grote diversiteit aan andere bedrijven. Ondernemers met ideeën maken de route een ware belevenis. Bezoek onderweg een boerderijwinkel, de pluktuin of bierbrouwerij. Dorst gekregen? Ook horeca kom je tegen op de route. 

Een heel of half rondje?
De hele route is 62,2 kilometer lang. Vind je dat net iets teveel? Je kunt de route ook in delen opsplitsen.

download fietsroutekaart

Routes - Fiets of wandel een rondje door de Oostrand

Eten & slapen