Ontdek de Oostrand van Dronten

Zien & doen

Zien & doen

Meer dan zestig kilometer kuststroken. Waai lekker uit. Uitgestrekte polderlandschappen.

Zien & doen

Uit agenda

Uit agenda

Bekijk hier een volledige agenda met activiteiten in Dronten.

Uit agenda

Plan je bezoek

Plan je bezoek

Midden in Nederland, vlak bij de Randstand, schakel tussen alle windstreken.

Plan je bezoek

Verblijven

Verblijven

Overnachten in Dronten. Dat is lekker wakker worden!

Verblijven

Een heel of een half rondje?
Ruimte. Hier vind je het, hier heb je het. Handgemaakt polderland midden in Nederland. Nieuwe natuur, polderlandschappen en kuststroken. Zestig jaar geleden bedacht en ontworpen. Wachtend op jou om ontdekt te worden. Beleef de oneindige gezichten en vergezichten van de Oostrand van Dronten op de fiets. 

De hele route is 62,2 kilometer lang. Vind je dat net iets teveel? Je kunt de route ook als twee losse rondjes rijden. Jij kiest. De route voert langs een veelheid aan bedrijven waar je van harte welkom bent!

download fietsroutekaart

Klimmen, stijgen en dalen hoef je niet in de Oostrand. Je geniet van vlakke, strakke landschappen. Met af en toe een lekker tegenwindje. Over dijken, langs meren, door bossen en langs akkervelden. Binnen dit afwisselende landschap vind je naast veehouderij en akkerbouwbedrijven, een grote diversiteit aan andere bedrijven. Ondernemers met ideeën maken de route een ware belevenis. Bezoek onderweg een boerderijwinkel, de pluktuin of bierbrouwerij. Dorst gekregen? Ook horeca kom je tegen op de route. (check wel even de website voor de openingstijden).

Ontdek de verborgen geschiedenis van Flevoland
Op de fiets rijd je afwisselend door 60 jaar oude loof- en dennenbossen die overgaan in uitgestrekte landbouwgebieden. Je fietst langs en over de dijken die onze polder beschermen tegen het water. We hebben 60 kilometers aan heerlijke stranden langs de Randmeren die het oude van het nieuwe land scheiden.

En onderweg kom je naast  veehouderij- en akkerbouwbedrijven nog veel meer bedrijven tegen: van boerderijwinkel tot pluktuin, van bierbrouwerij tot kaasboulevard, van vleesveebedrijf tot bosvarkens die de grond beheren. Je leert van alles tijdens de fietstocht!

Oud land in zicht
Op de route zijn drie knooppunten waar je van nieuw naar oud land kunt oversteken. Bij knooppunt 97 via de fietsovergang bij de Reevesluis, bij knooppunt 46 via de brug naar Elburg of bij knooppunt 49 via het fietspontje naar Nunspeet. Deze knooppunten verbinden de Veluwe met de Oostrand van Dronten.

 

Blijf je een nachtje slapen?
Dat is lekker wakker worden! De Dronter gastvrijheid is net zo grenzeloos als onze ruimte.  Daarom is het zo fijn om in Dronten te zijn. Je wilt hier blijven. En dus is er ook alle ruimte om te overnachten. Samen uitslapen in een boerderij. Met een groep kamperen in het bos. Of toch meer luxe in een bungalowpark? Het kan aan de Oostrand. Slaap lekker!

Restaurants voor elke smaak
Drankje onderweg, pannenkoeken eten met de kids, relaxen op een zonneterras, theetje in de theetuin. Er is ruimte voor elke smaak. Trakteer jezelf en ontdek onderweg de lekkerste drankjes en gerechten.

 • Agrotoerisme

  Ontdek de échte polder en bezoek de locaties met frisse en nieuwe ideeen om het jou naar de zin te maken. Van pluktuin tot bierbrouwer, van akkerbouwbedrijf tot boerderijwinkel; er valt heel wat te ontdekken!

  Agrotoerisme
 • Fietsroutes

  In de Oostrand is een speciale fietsroute uitgezet om het gebied in zijn volle pracht te ontdekken. Je kunt de route in één keer fietsen of in twee rondes. 

  Fietsroutes
 • Toeristische Overstap Punten

  Toeristische Overstap Punten
 • Kunst, Cultuur en natuur

  Genoeg te ontdekken! Land Art Riff, Het oude Havenhoofd van Elburg, natuurgebied het Greppelveld. Kom je ook op ontdekkingstocht?

  Kunst, Cultuur en natuur
 • Eten en slapen in de Oostrand

  De gastvrijheid in de Oostrand is net zo grenzeloos als onze ruimte. Kom eten in één van onze restaurants en blijf slapen bij de boer. Welterusten!

  Eten en slapen in de Oostrand

Pontje Het Veluwerandveer

Van mei tot eind september kun je met fietspont Het Veluwerandveer naar de overkant. Vanaf Strandpaviljoen de Bremerbaai in Biddinghuizen naar Nunspeet. En weer terug.

Per vaart kun je met z'n twaalven oversteken. Met je fiets natuurlijk. Met vijftien minuten ben je over: tijd om lekker te genieten van het uitzicht op het Veluwemeer.

vaartijden en tarieven