Dronten

Zelfs Google zegt het: Dronten is het middelpunt van Nederland. Dé food- en agrogemeente van ons land ligt daarmee midden in de markt. De markt van toeleveranciers. De markt van afnemers. Maar ook midden tussen alle logistieke toegangs- en uitvalswegen. Over land, over het spoor, en over het water. Een goed half uurtje vanaf Amsterdam en Schiphol. Bovendien heeft én geeft Dronten de ruimte. De ideale kans voor ondernemers die willen groeien, en werknemers die vrij willen wonen. Binnen en buiten de food- en agrosector.


Ondernemen vanuit het midden van de markt? Je bent welkom in Dronten!
 

Hectares nodig? Die hebben we!

In Dronten staat de gemeente naast je. Met de voeten in de klei, op mensgemaakte grond. We hebben grote kavels op de plank liggen waardoor er geen jarenlange bestemmingsplanprocedures nodig zijn. Er is een ondernemersloket waar je snel, dienstverlenend en constructief wordt geholpen om je bedrijf verder te ontwikkelen. Kortom, alle ruimte om te ondernemen, midden in de markt.

Irene Korting, wethouder Economische Zaken

We zitten letterlijk midden in de markt

Met broer Jan en zus Corine runt al weer de vierde generatie het transportbedrijf Post & Haveman. Zo’n zestig vrachtwagens rijden tijdens de graanoogsten en bietencampagne tussen de agrobedrijven in Flevoland en de verwerkende industrie. Daarnaast komt de omzet uit ander transport, containerservice, recycling en handel in allerhande bouwmaterialen.

Post & Haveman over ondernemen in Dronten

We zijn zó blij met het gebouw en met de locatie

Vrijwel elke bureaustoel in Europa heeft wel een of meerdere onderdelen van ACP International. Het bedrijf importeert en levert wereldwijd meubelcomponenten en industriële gasveren. Directeur Barend Jan Kroese tekende in 2017 voor een kavel van 6.500 vierkante meter. Bovendien draagt hij als vicevoorzitter van de ondernemersvereniging OVDD Dronten een warm hart toe.

ACP International over ondernemen in Dronten

 

 

Ideaal vestigingsklimaat

Succesvol ondernemen is meer dan een gebouw. De locatie en beschikbare bouwkavels behoren tot de cruciale factoren. Maar ook de natuurlijke inbedding van de bedrijfsactiviteiten in de directe omgeving. Dronten heeft dat allemaal, en dan ook nog eens midden in de markt. Hier vinden actieve ondernemers elkaar om kennis delen en samen dingen voor elkaar krijgen.

 

 

 

IK ZIT HIER HEERLIJK, MET ALLE RUST EN RUIMTE OM MIJ HEEN

Ze bestaan, oranje kippen. Biologische akkerbouwer Johan Leenders heeft een nieuw, langzaam groeiend ras gefokt, en voedt ze met onder meer resten wortel, rode biet, tarwe, knoflook en kruiden. De Oranjehoen is inmiddels de eerste productiekip in Nederland die geen soja in zijn voer heeft. En groeit met vijf sterren in Swifterbant, een van de vier dorpen binnen de gemeente Dronten.

Oranjehoen over ondernemen in Dronten

Een fijne gemeente met een hartelijke mentaliteit

KeyBAKE produceert en exporteert bakkerijgereedschappen voor (semi-)industriële bakkerijen over de hele wereld. Het bedrijf is internationaal marktleider in onder meer ovenwagens, bakplaten en broodkoppels. Al dan niet met teflonlaag en eventueel voorzien van een track & trace-systeem voor volledig automatische verwerking. Linda Troisfontaine is medeoprichter en directeur-eigenaar.

Keybake over ondernemen in Dronten

 

 

Trotse ambassadeurs van Dronten

Bedrijven kiezen bewust voor de ruimte van Dronten. En steeds meer ondernemers willen dat ook uitdragen. Daarvoor is dit logo beschikbaar. Bijvoorbeeld voor op je website, in de mailhandtekening of op je briefpapier.

Download hier de ambassadeurs toolkit

 

Ik ben jouw contactpersoon

Informatie over zakelijk vestigen in Poort van Dronten? 
Neem dan contact op met: 

Jacques van den Bosch 
Mail: j.van.den.bosch@dronten.nl
Telefoon algemeen: 14 0321
Mobiel: 06 46 04 26 38