"We zijn zó blij met het gebouw en de locatie"

Barend Jan Kroese, ACP International
Vrijwel elke bureaustoel in Europa heeft wel een of meerdere onderdelen van ACP International. Het bedrijf importeert en levert wereldwijd meubelcomponenten en industriële gasveren. Directeur Barend Jan Kroese tekende in 2017 voor een kavel van 6.500 vierkante meter. Bovendien draagt hij als vicevoorzitter van de ondernemersvereniging OVDD Dronten een warm hart toe.

“Om heel eerlijk te zijn ga ik ’s avonds na het eten nog wel even terug naar kantoor omdat het zo lekker dichtbij is. Ik ben blij dat we naar Poort van Dronten konden om onze groei te realiseren. Vanzelfsprekend heb ik ook andere gemeenten bekeken als vestigingsalternatief. Maar ik ben opgegroeid in Dronten en veel van onze mensen wonen hier. Bovendien ligt Poort van Dronten aan de doorgaande route vanuit Noord-Holland, via de dijk Enkhuizen-Lelystad, naar het oosten van Nederland.”
 

Geweldige zichtlocatie
“Ik had mijn oog laten vallen op een eilandkavel, maar die was te groot. De gemeente heeft echt goed meegedacht om een oplossing te vinden. We zitten op een geweldige zichtlocatie: als je vanaf Lelystad naar Dronten rijdt, dan zie je in het voorjaar achter een groot tulpenveld Poort van Dronten verrijzen; dat is wél een entree.”
 

“De gemeente heeft echt goed meegedacht"

Actieve ondernemersvereniging
“De OVDD is een club met oog en oor voor alle ondernemers en onderhoudt een goede relatie met de gemeente. Ik hoop dat niemand bij ons het gevoel heeft te klein te zijn of er niet tussen te komen. Wie wil, is uitgenodigd om op de zeepkist te gaan staan. Natuurlijk zijn bedrijven die zich vestigen op Poort heel welkom als nieuw lid. Ze helpen ons blijvend te vernieuwen.”