"Een fijne gemeente met een hartelijke metaliteit"

Linda Troisfontaine, KeyBAKE
KeyBAKE produceert en exporteert bakkerijgereedschappen voor (semi-)industriële bakkerijen over de hele wereld. Het bedrijf is internationaal marktleider in onder meer ovenwagens, bakplaten en broodkoppels. Al dan niet met teflonlaag en eventueel voorzien van een track & trace-systeem voor volledig automatische verwerking. Linda Troisfontaine is medeoprichter en directeur-eigenaar.

“De keuze voor Dronten was snel gemaakt omdat mijn compagnon en ik hier al woonden. Hier vind je ruimte in combinatie met een centrale ligging. Het is een fijne gemeente met een hartelijke mentaliteit. En een erg leuke, laagdrempelige ondernemersvereniging. Op dit moment hebben we een productiehal en drie nevenlocaties. Onze producten vervoeren we vooral via trucks en zeecontainers. Schiphol ligt om de hoek dus ik reis de hele wereld over, gewoon vanuit Dronten.”

“De keuze voor Dronten was snel gemaakt"

 

Poort van Dronten
“In 2020 waren we van plan om van het bestaande bedrijventerrein te verhuizen naar Poort van Dronten en zo de verschillende locaties samen te voegen. Want we groeien uit ons jasje. Tijd dus om de productiecapaciteit en verscheidenheid van producten te vergroten, en de automatisering verder te ontwikkelen. Corona heeft deze stappen even on hold gezet, maar zodra de tijd weer rijp is, pakken we het plan weer op en bekijken we opnieuw de opties.

Voldoende arbeidspotentieel
Ik heb heel regelmatig contact met de gemeente, onder meer als lid van de Commissie Bedrijventerreinen. Om de werkgelegenheid te bevorderen is het belangrijk dat de gemeente ruimte biedt aan bedrijven en voldoende woonruimte biedt. Arbeidspotentieel in de directe omgeving is essentieel voor de lokale economie. Hiermee houd je ook de jongere generatie vast. Belangrijk, want mensen maken je bedrijf!”