"We zitten letterlijk midden in de markt"

Corine en Jan Haveman, Post & Haveman
Broer Jan en zus Corine vormen al weer de vierde generatie die het transportbedrijf Post & Haveman runt. Zo’n zestig vrachtwagens rijden tijdens de graanoogsten en bietencampagne tussen de agrobedrijven in Flevoland en de verwerkende industrie. Daarnaast komt de omzet uit ander transport, containerservice, recycling en handel in allerhande bouwmaterialen.

“Wij zitten letterlijk midden in de markt: ons agrarisch werkgebied loopt pakweg van Rutten in de Noordoostpolder tot aan Zeewolde in de Flevopolder. Tijdens het laden van het graan en de bieten hebben we veel contact met de boeren. Er heerst echt een gemoedelijk sfeertje. Dit zijn echter seizoensactiviteiten. 

 

“Elkaar de business gunnen, dat zit in Dronten verweven"

 

Veelzijdig verbonden
“We zijn al heel lang lid van de ondernemersvereniging, maar niet heel actief. Dat geldt wel voor Jong Management, een aan VNO-NCW gelieerde vereniging van jonge ondernemers in heel Flevoland. Veel van hen zijn net als wijzelf opgegroeid in een familiebedrijf dat ze vervolgens hebben overgenomen.

 

Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek
Vanwege onze op- en overslag is er verder regelmatig contact met de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, en we nemen deel aan de SEA-groep Bedrijventerreinen: een samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en de gemeente Dronten om de sociaal-economische agenda in te vullen. Zo zijn we veelzijdig verbonden met de regio.”