Polderpink in bloei

Trots op een bloeiende gemeente

Met de handen in de klei om bollen te planten, dat is wat veel Drontenaren afgelopen najaar deden. Niet alleen, maar met elkaar. Er werd samengewerkt vanuit maar liefst 45 bewonersinitiatieven. Met als doel: een bijdrage leveren aan een bloeiende gemeente Dronten waar iedereen trots op kan zijn. En dat is gelukt! Want vanaf nu kunnen we genieten van het geweldige resultaat.

Tulpenvelden in kaart

De kleurrijke tulpenvelden in het buitengebied van Dronten zijn ieder jaar weer een geweldig gezicht. En dit voorjaar blijft het niet bij het buitengebied; ook de dorpskernen van de gemeente Dronten kleuren mee.

Op tal van plekken straalt onze Polder Pink. Je vindt de tulpen in grasstroken, schooltuinen en op diverse ontmoetingsplekken bij picknickbanken, speel- of ontmoetingstuinen. Én op 2 zorglocaties van OFW. Bij De Regenboog en De WoonArk hebben medewerkers van OFW en een aantal bewoners de perken en tuinen samen opgefleurd.

Naast de Polder Pink is er nog heel veel meer tulpenpracht te bewonderen tijdens de Tulpenroute van Flevoland van 7 april t/m 5 mei 2024.

Weten waar je de Polder Pink exact kunt spotten?

Wil jij de prachtige roze bloei ook bewonderen? Bekijk op de kaarten waar de Polder Pink tulpenbollen precies geplant zijn:

Let op! Houd er rekening mee dat de tulpen niet overal tegelijk in bloei zijn. Het bloeimoment is mede afhankelijk van het moment waarop ze geplant zijn, de locatie en het weer. 

Doe mee met de Polder Pink puzzeltocht

Wij hebben niet alleen alle locaties in kaart gebracht waar je de Polder Pink in bloei kunt spotten, maar er ook een leuke puzzeltocht aan verbonden in samenwerking met Samen Actief Dronten! Ga lekker op pad door onze gemeente, bekijk de prachtige bloeiende Polder Pink tulpen en doe mee met deze uitdagende puzzeltocht! Bekijk de lijst met puzzelvragen en de spelregels op de website van Samen Actief

Plantinstructies

Maar het houdt niet op bij het planten van de tulpenbollen alleen. De tulpenbollen hebben ook verzorging nodig om mooi tot bloei te komen. En na de bloei periode kunnen de tulpen gekopt worden zodat de bollen volgend jaar ook weer gebruikt kunnen worden. Benieuwd wanneer wat gedaan moet worden? We hebben alles in een handige PDF gezet! Download dan de plantinstructies van de PolderPink tulp. Zo weet je altijd precies wanneer wat gedaan moet worden.

Download de plantinstructies van de PolderPink

Heb jij een mooi idee voor jouw wijk of buurt?

Met de Polder Pink maken we onze buurt mooier en socialer. En zo zijn er nog veel meer initiatieven te bedenken om onze gemeente leuker, meer verbonden én toekomstbestendig te maken.

Heb je een leuk idee voor jouw wijk of buurt, zoek je inspiratie of ben je benieuwd naar initiatieven van anderen? Ga dan naar www.samenactief.nl voor meer informatie. 

Deze kleurrijke campagne is een initiatief van Dronten Geeft Je De Ruimte in samenwerking met Samen Actief.