Winkelcentrum SuyderSee

Een dagje shoppen op de échte zeebodem!

Uniek & veelzijdig, dát is het Dronter stadscentrum SuyderSee. Benieuwd wat dat is? Beleef het dan met ons mee. Parkeer de auto maar gratis op een van de ruime parkeerterreinen rondom het winkelcentrum, steek de weg over en ontdek de gezelligheid en mooie winkels.

Het gratis parkeergemak sluit helemaal aan bij de sfeer die het stadscentrum vanaf ‘De Schans’ uitstraalt. Stadse allure qua winkelaanbod en openingstijden, gecombineerd met nuchtere gemoedelijkheid, geeft je het gevoel van thuis. En de naam SuyderSee, hoe zit dat? Waar tot in de vroege vorige eeuw de vissersbootjes nog op de golven van de in 1932 afgesloten Zuiderzee voeren, vinden ruim 43.000 Drontenaren nu een gezellige en zeer complete thuishaven voor gezellig winkelen, de allernieuwste mode, vier moderne supermarkten, ambachtelijke slagers en bakkers én een ruim aanbod aan luxe- en gebruiksartikelen. Gewoon alles onder een dak, blijkt tijdens onze ‘struintocht over de zeebodem’, lopend door de fraaie overdekte Redepassage, verlicht met fraaie kroonluchters.

 

Weidse blik op de weekmarkt

Het overzichtelijke ‘Meerpaalplein’ geeft vervolgens een weidse blik tussen de kraampjes op de woensdagse ochtendmarkt door. Een prachtig evenemententerrein, ingeklemd tussen het culturele hart ‘De Meerpaal’ en het gemeentehuis, waar geregeld (sport)evenementen georganiseerd worden. Want sfeer en gezelligheid tellen in SuyderSee. Geen wonder dat het stadscentrum een grote regiofunctie heeft, maar ook veel dagjesmensen trekt uit Overijssel en Gelderland en ‘t Gooi. En wat te denken van de toeristen op de omringende campings en bungalowparken die benieuwd zijn naar het verrassende aanbod in het groene Dronten. 

Pionieren met trendy events

Al wandelend over ‘Het Ruim’ nemen we op een van de vele zitjes de tijd om even om ons heen te kijken naar het winkelend publiek. Overigens hadden we ook kunnen aanschuiven in een willekeurig grand café of lunchgelegenheid, maar we willen nog meer zien. Opvallend veel ondernemers - vaak nazaten van de polderpioniers - met speciaalzaken, geven SuyderSee een geheel eigen gezicht. Dat komt helemaal terug in de events die het stadscentrum organiseert. Prachtige publiekstrekkers waar de ondernemers in het centrum hun meerwaarde bundelen. Pionieren in een nieuw jasje, omkleed met sfeervolle muziek, straattheater en vermaak voor jong en oud.

Een heerlijke winkelroute

Terug naar nu. Via een snelle supermarktstop aan ‘de Kop van het Ruim’ en een steile blik op de karakteristieke Ludgeruskerktoren van 1963, lopen we verder langs bekende winkelketens en gezellige boetiekjes. Zo ook pakken we een stukje van een heerlijke winkelroute mee, waarmee Dronten benadrukt een bijdrage te leveren aan duurzaam ondernemen. Via ‘De Kiel’ gaat het naar ‘Het Havenplein.’ Dit beschutte gezellige pleintje ademt deze zaterdag nostalgie geuren en kleuren, maar dan wel in een modern jasje. Dronten ligt immers midden in het modernste stukje agrarisch Nederland. En daar komen mooie op innovatieve, maar vooral verantwoorde manier, prachtige dingen van én uit de grond op basis van (h)eerlijke ambachtelijke dan wel (h)eerlijke biologische producten.

 

 

 

Gezocht wat we vonden

In ieder geval hebben wij genoeg energie om met enkele tassen vol lokale lekkernijen en andere aanwinsten de terrasjes en winkels langs ‘De Reling’ te passeren en via ‘De Kajuit’ weer terug te lopen naar de auto. Een dagje SuyderSee zit erop. Alle 130 winkels hebben we niet kunnen bezoeken, maar wat we zochten hebben we gevonden. Een uniek & veelzijdig locatie waar je in alle rust en luwte een dagje - of koopzondag of vrijdagse koopavond - kunt genieten van mooie winkels, leuke straatjes, verrassende events en lekkere producten. Stadscentrum SuyderSee in Dronten? Uniek & veelzijdig!