Basisonderwijs Dronten

Ieder kind maakt een goede start in het basisonderwijs van Dronten. Want binnen onze gemeentegrenzen hebben ook de jongsten heel wat te kiezen. Jenaplan, Dalton, deep level leren. Er valt veel te ontdekken én leren in het Dronter basisonderwijs.

Vol vertrouwen, een veilige omgeving en veel fun. Dat is de sterke basis van alle basisscholen die we hier rijk zijn. Elke school is fijn om te zijn, daar komt het op neer. En toch verschillen ze flink van elkaar. Dat moet ook, want ieder kind heeft andere wensen en behoeften.

Dit is een greep uit onze scholen, dit is jouw onderwijs:
 

Deep level leren

Christiaan Huygens

Christelijk basisonderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Bij Christiaan Huygens Dronten is deep level leren de basis van het onderwijs. Dit helpt kinderen begrijpen waarom ze iets leren. En dat zorgt voor intrinsieke motivatie.

Christiaan Huygens

Jenaplanschool

De Klimboom

Op De Klimboom Dronten zitten kinderen van verschillende leeftijden in stamgroepen bij elkaar. De vier basisactiviteiten waarin mensen leven en leren vormen de basis van het onderwijs: spreken, spelen, werken en vieren.

De Klimboom

Daltonschool

De Duykeldam

Openbare Daltonschool De Duykeldam in Swifterbant. Hier staan de pijlers verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie centraal. Plezier en leren gaan hier hand in hand.

De Duykeldam

school voor nieuwkomers

De Vlieger

De Vlieger in Dronten is een basisschool voor nieuwkomers. Kinderen met vele nationaliteiten krijgen passend onderwijs, met als hoofdaccent het leren van de Nederlandse taal. Zo maken zij een goede start op een reguliere vervolgschool.

De Vlieger