De leukste meivakantie tips in Dronten

| Redactie

7x uitjes voor het hele gezin
Tijdens de meivakantie valt er in Dronten van alles te beleven voor jong en oud. Van een prachtige kleurrijke tulpenroute tot een gezellige hemelvaartskermis op het Meerpaalplein waar je je helemaal kunt uitleven. Ga op avontuur in het Roggebotsebos met een spectaculaire MTB route of maak kennis met een hilarische mol in het jeugdtheater. Laat je inspireren door de leukste uitjes in de meivakantie!

1. Met gierende banden naar de Koningscross

Zaterdag 27 april
Gierende banden, piepende remmen, ronkende motoren en een heleboel gezelligheid. Autoliefhebbers opgelet! Ruim 200 coureurs staan tijdens Koningsdag te trappelen om van start te gaan op het ‘van Werven Circuit’ in Biddinghuizen. Met kevers, specials, toerwagens en standaardauto's wordt er weer een spectaculaire cross van gemaakt. 

Op naar de Koningscross

2. Een pretpark voor avonturiers

Dagelijks mogelijk
Of je nu beginner bent of een doorgewinterde mountainbiker, de MTB-route Roggebotzand biedt voor ieder wat wils en wordt beschouwd als een van de aantrekkelijkste routes van Flevoland. Beginners kunnen zich uitleven op de blauwe route door een prachtig naaldbos met de nodige hoogtemeters. Ervaren fietsers kunnen hun lol op met aantrekkelijke features, zoals een pumptrack en klaverblad waarop je achtjes kunt rijden. 

Ga op avontuur

3. Over een kleine mol (2+)

Zaterdag 11 mei
In theater De Meerpaal wordt het lachen, gieren, brullen met Meneer Monster die een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder opvoert naar het bekende boek: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Gelukkig zijn er twee strontvliegen die hem kunnen helpen. En alle toeschouwers natuurlijk. Als geen ander weet Meneer Monster internationale jeugdliteratuur op het podium tot leven te wekken voor jong en oud. Een cultureel uitje voor het hele gezin dus! Kom je ook?

Geniet van theater

4. Laat je zintuigen prikkelen op de kermis

Woensdag 8 t/m zondag 12 mei
Traditiegetrouw kun je tijdens het Hemelvaartsweekend weer ouderwets genieten van heel veel kermisplezier. Met maar liefst 17 atrracties voor jong en oud ben je urenlang zoet op het Meerpaalplein.

Ontdek de kermis

5. Een explosie van kleuren in de Oostrand

T/m donderdag 25 april
Over Koningsdag gesproken… Dit jaar pakt de Tulpenroute Flevoland extra groot uit! Omdat de route 10 jaar bestaat, is er ook een speciale Tulpen Kunst Route uitgezet (beschikbaar t/m 4 mei) met een creatieve audiotour. Een gezellig uitje om in de meivakantie te doen. Fiets, wandel of pak de auto om te genieten van de trots van Dronten en omgeving.

Beleef de tulpenroute

6. Cultuur snuiven op de boerenfair

Donderdag 9 mei
Overheerlijke streekproducten, gezellige muziek, een barbecue en allerlei leuks voor de kids. Tijdens Hemelvaartsdag geniet je van Boergondisch Dronten op het erf van de familie Renken in Dronten. Hier vind je de lekkerste en mooiste producten van verschillende lokale ondernemers.

Bezoek BOERgondisch Dronten

7. Maak kennis met ambachtelijk smeden

Vrijdag 10 mei 2024 & zaterdag 11 mei 2024
Dit jaar organiseert het Nederlands Gilde van Kunst-, Sier-, en Restauratiesmeden haar jaarlijkse smedenmanifestatie bij het Mechanische Ergoed Centrum in Dronten. Dit is de uitgelezen kans om van dichtbij te zien hoe professionele smeden te werk gaan.

Bezoek het MEC