8x zomerse festivals in Dronten die je niet mag missen

| Redactie

Wij hebben de leukste zomerse evenementen in Dronten voor je op een rij gezet. Noteer de onderstaande data alvast in je agenda want het belooft weer een feestelijke zomer te worden!

Havenpleinfestival

Traditiegetrouw barst op zaterdag 8 juni het feest weer los tijdens het jaarlijkse Havenpleinfestival. Dit Drontense feest voor jong en oud start om 12:00 uur met muziek en activiteiten voor kinderen, waaronder schminken. Een nieuw element dit jaar is de gezellige streekmarkt waar bezoekers de lekkerste lokale producten kunnen scoren. In de avond gaan de voetjes van de vloer met Abtin Salem met de DJ’s van On Your Feets en de Drontense coverband Amplifier. 

ontdek meer

Gavi’s Wine & Beer festival

Voor de wijnliefhebbers onder ons is het jaarlijkse Gavi Wijn & Beer festival op zaterdag 15 juni een echte aanrader. Vanaf 17:00 uur proef je de lekkerste wijnen uit alle hoeken van de wereld. Als jij zorgt voor leuk gezelschap dan kan het niet anders dan dat het weer een geweldig (wijn)feest wordt. Ook bierdrinkers kunnen tijdens dit feest hun hart ophalen en genieten van speciaalbier en de lekkerste borrelplanken.  

ontdek meer

Defqon.1

Dit jaar is de gemeente Dronten voor de 20e keer de trotse gastheer van het grootste hardstyle festival ter wereld! Voor de hardstyle liefhebber is dit hét festival om het hele jaar naar uit te kijken. Op het festival dat plaatsvindt van 27 t/m 30 juni vind je een verscheidenheid aan muziekstijlen uit de categorie 'hard dance', zoals hardstyle, hardcore en jump. Wie nog een kaartje wil bemachtigen kan zich aanmelden voor een wachtrij. Alle tickets zijn namelijk al uitverkocht! 

lees meer

Gluren bij de buren

Pak jij het podium, mag jouw tuin omgetoverd worden tot festivalterrein op zondag 30 juni of wil je het gewoon allebei? Dan hebben we goed nieuws voor je! Gluren bij de Buren komt dit jaar namelijk voor het eerst naar de gemeente Dronten! Dit knusse festival is de uitgelezen kans voor lokale artiesten om hun talenten te laten zien op het gebied van onder andere muziek, theater en dans. En dat allemaal bij de buren in de tuin. Kom je ook gluren bij jou in de buurt? Aanmelden als act en/of tuin is mogelijk t/m 12 mei via www.glurenbijdeburen.nl.

ontdek meer

Funky Beach Festival

Zon, zee en strand gaan natuurlijk gepaard met het Funky Beach Festival! Tijdens dit driedaagse strandfeest bij Beachclub Nu op vrijdag 5 t/m zaterdag 7 juli beleef je iedere dag een ander thema. Dit festival houdt rekening met jong en oud. Zo is is de eerste dag bedoeld voor 23+, de tweede dag voor 18+ en is de derde dag toegankelijk voor alle leeftijden met allerlei activiteiten voor kinderen (tot 12 jaar gratis toegang).

ontdek meer

Polderfest 2024

Wat ooit begon als een uit de klauwen gelopen verjaardagsfeest is inmiddels uitgegroeid tot een onmisbaar Flevolands event voor een breed publiek. Maak je klaar voor de ultieme zomervibe tijdens Polderfest 2024 op zaterdag 6 juli! Neem je vrienden mee en geniet van een bomvol dag- en avondprogramma waar de grootste namen en opkomende artiesten samenkomen voor een onvergetelijke dag vol muziek, gezelligheid en plezier. Natuurlijk mag smaakvol eten en exclusief speciaalbier daarbij niet ontbreken!

ontdek meer

Meerpaaldagen

Dronten en de Meerpaaldagen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk jaar, gedurende het tweede weekend van augustus, genieten inwoners en bezoekers van Dronten van diverse activiteiten tijdens dit kosteloze familiefestival. Het feest duurt van 8 t/m 10 augustus, met overdag diverse kinderactiviteiten en een braderie en 's avonds optredens van vooraanstaande Nederlandse artiesten. Houd voor het programma de website van de Meerpaaldagen in de gaten.

ontdek meer

Lowlands 2024

Niet voor niets is Dronten één van de drie beste evenementensteden in Nederland in de categorie tot 100.000 inwoners! Al sinds 1993 genieten duizenden festivalgangers op het evenemententerrein van Walibi Holland van het gigantische A Campingflight to Lowlands Paradise beter bekend als: Lowlands. Tijdens dit festival dat dagelijks plaatsvindt van 16 t/m 18 augustus genieten bezoekers niet alleen van muziek, maar ook van een breed scala aan culturele activiteiten. Van theater en film tot comedy en wetenschap, en van beeldende kunst tot aanwezig op het festival, Lowlands biedt het allemaal!

ontdek meer