'Polder Pink' nieuwe tulp voor Dronten

‘Polder Pink’ is de winnende naam van de wedstrijd ‘Dronten, geef onze tulp een naam’.  Deze naam voor de nieuwe tulpensoort kreeg de meeste stemmen van de inwoners van de gemeente Dronten uit bijna 350 inzendingen. Winnaar Judith Versluis uit Dronten krijgt een half jaar bloemen én de eer om de tulp voor Dronten volgend jaar te dopen. De wedstrijd ‘Dronten, geef onze tulp een naam’ was een initiatief van Dronten Marketing in samenwerking met tulpenteler Triflor en Tulpenroute Flevoland.

De afgelopen weken stonden de tulpenvelden in het buitengebied van Dronten in bloei. Waardevol voor Dronten en iets om trots op te zijn. Met deze actie wilden we de inwoners van Dronten verbinden aan de tulp en aan het ruimtelijke én kleurrijke Dronten, aldus Dronten Marketing.

350 inzendingen
Bijna 350 namen werden er ingezonden. Een vakkundige jury heeft uit de inzendingen drie namen geselecteerd. “Een enorme diversiteit aan namen is binnengekomen. Creatieve namen maar ook namen met een hele bijzondere persoonlijke betekenis. De selectie was daarom ook niet makkelijk. Voorwaarde voor nominatie was dat het een internationale naam moest zijn en nog geen bestaande tulpennaam. Verder hebben we vanuit de jury gekeken naar de daadkracht van de naam als symbool voor Dronten. Drie namen sprongen er uit”, aldus Jacqueline Lijs, jurylid en coördinator van Dronten Marketing. Uit de drie genomineerde namen hebben de inwoners uiteindelijk via een stemronde de winnende naam gekozen.
 

Polder Pink’ krachtige naam
De nieuwe tulp voor Dronten gaat ‘Polder Pink’ heten, bedacht door Judith Versluis uit Dronten. “Pink! Een krachtige naam, een vrolijke heldere kleur die opvalt. Pink is ook een meisjesnaam en betekent gezond. Krachtig, helder, vrolijk, gezond: dit alles straalt de Drontense tulp ‘Polder Pink’ uit”, aldus Judith Versluis. Judith kreeg vandaag de prijs uitgereikt door Jacqueline Lijs namens Dronten Marketing. Een half jaar lang gratis bloemen én de eer om de nieuwe tulp voor Dronten volgend jaar te mogen dopen. Ook de andere genomineerden Mireille Sloos (naam ‘Lowland Pearl’) en Melvin Bakker (naam ‘Sea bottom beauty’) werden in het zonnetje gezet.
 

 

Samenwerken

Samen ons verhaal uitdragen
Wij maken gebruik van een database die is gekoppeld aan de database van Visit Flevoland en Provincie Flevoland. Met deze data maken wij verschillende overzichten, kaarten en een agenda die we op onze website laten zien. Kijk maar eens rond op de website hoe wij dat doen. Wil jij ook in onze database? Of heb je een idee om samen te werken?

meer over samenwerken