Opening nieuwe fiesroute

Ondernemers Oostrand Dronten bundelen krachten: 14 mei a.s. opening nieuwe fietsroute

Zaterdag 14 mei wordt om 10.00 uur de opening van de nieuwe fietsroute feestelijk gevierd bij het Torenbosje (Oudebosweg 41A te Dronten). Toepasselijk in de mei fietsmaand! Je bent van harte uitgenodigd om de opening van de Oostrand en haar eigen fietsroute te vieren. Bianca Roosenboom, nationaal en internationaal bekend skeeleraarster en marathonschaatsster, geeft het startsein voor de nieuwe fietsroute in de Oostrand van Dronten. In de Oostrand van Dronten zitten ze niet stil. “Met meer dan 20 bedrijven in de Oostrand is er samen met Dronten Geeft Je De Ruimte een plan gemaakt om de Oostrand van Dronten te promoten. Ons gebied heeft zoveel te bieden, er zijn mooie diverse bedrijven gevestigd en er valt veel (agrarische) toerisme te beleven”, aldus Ard van Wees, een van de initiatiefnemers en eigenaar van kaasboerderij Polderzoom. Speciaal voor de fietsers onder ons is er daarom een Oostrand Dronten fietsroute ontwikkeld, ideaal om zo het gebied nader te verkennen. Verrast word je in elk geval! Je kunt van knooppunt naar knooppunt fietsen en kiezen uit drie themaroutes. Tijdens de routes beleef je de gevarieerde Oostrand maximaal.
 

“De Oostrand kent unieke stukken natuur
en biedt verrassend (agrarisch) toerisme.”

Beleef de gevarieerde route
Je fietst door de oudste bossen van Dronten, over en langs dijken en stranden, door het (half)open polderlandschap met akkers, boomgaarden en veehouderijen. Er zijn leuke boerderijwinkels, een unieke kaasboerderij met rijke geschiedenis, een sfeervolle pluktuin met thee-kas, een verse melktap, een ambachtelijke (bier)brouwerij met terras, vleesveebedrijven, maar ook gezellige kleinere speciaal-campings en aantrekkelijke restaurants met afwisselende terrassen. De fietsroutes zijn op drie manieren verbonden met het ‘oude’ land: via de fietspont naar Nunspeet, de oude Elburgerbrug naar Elburg en de fietsovergang Reevesluis naar Kampen. Kortom genoeg om te combineren en te ontdekken!

Dronten Geeft Je De Ruimte
Op Drontengeeftjederuimte.nl/oostrand-van-dronten kan je zien wat de route precies biedt en is de route te downloaden. Ook zijn de fietsroutes verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven, het gemeentehuis en de VVV’s in omliggende plaatsen. De deelnemende ondernemers zijn te herkennen aan een eigen gezamenlijke Oostrand kioskvlag. Onder de aanwezigen bij de opening worden 50 goodiebags met leuke attenties en kortingsbonnen van alle Oostrand-ondernemers verdeeld.

 

Samenwerken

Samen ons verhaal uitdragen
Wij maken gebruik van een database die is gekoppeld aan de database van Visit Flevoland en Provincie Flevoland. Met deze data maken wij verschillende overzichten, kaarten en een agenda die we op onze website laten zien. Kijk maar eens rond op de website hoe wij dat doen. Wil jij ook in onze database? Of heb je een idee om samen te werken?

meer over samenwerken