Dronter tulp feestelijk gedoopt: Polder Pink

Dronten heeft zijn eigen tulp. Op zaterdag 23 april werd de Polder Pink feestelijk gedoopt én aan inwoners en pers getoond. De naam werd bedacht door Judith Versluis, winnares van de wedstrijd die Dronten Marketing in 2021 uitschreef. Zij mocht de tulp officieel dopen, midden in het centrum van Dronten.

Met het officiële doopmoment op het plein aan De Kop van het Ruim heeft Dronten sinds 23 april 11:00 uur zijn eigen tulp. In bijzijn van locoburgemeester Van Amerongen en initiatiefnemers Dronten Geeft Je De Ruimte, Tulpenroute Flevoland en teler Triflor mocht winnares Judith Versluis de tulp Polder Pink dopen. “Een prachtige dubbel roze gefranjerde eigen tulp voor ons kleurrijke gebied; een feestelijk én trots moment voor Dronten”, aldus Josje Waagmeester, marketeer van Dronten Geeft Je De Ruimte. Aansluitend aan de doop werden er bossen tulpen uitgedeeld. Voorbijgangers kregen een bos voor zichzelf en één bos om aan een ander te geven. Gedeelde vreugd is per slot van rekening dubbele vreugd.

Locoburgemeester Van Amerongen vertelde tijdens de doop over het belang van de tulpen voor de Dronter gemeente. “De productie van tulpen is een groeiende sector in Dronten. De teelt maakt het buitengebied nog aantrekkelijker voor toeristen en recreanten. Je ziet in deze sector dat innovatie en duurzaamheid een steeds grotere rol spelen. Door innovatie kan er steeds meer geproduceerd worden met minder water en grondstoffen”.

Polder Pink, een krachtige naam
Afgelopen jaar schreef Dronten Geeft Je De Ruimte in samenwerking met tulpenteler Triflor en Tulpenroute Flevoland de wedstrijd ‘Dronten, geef onze tulp een naam’ uit. De naam moest voldoen aan een aantal criteria waaronder internationaal aansprekend, daadkrachtig en een naam die symbool staat voor de ruimte die je in Dronten ervaart. Uit de inzendingen koos een vakjury Polder Pink, het sterke idee van Judith Versluis. Daarmee won Versluis een half jaar bloemen én mocht zij nu de tulp dopen. Hoe zij op de naam kwam? “Roze is een vrolijke, heldere en opvallende kleur, daar hoort een krachtige naam bij. Pink is ook een meisjesnaam en betekent ‘gezond’. Krachtig, helder, vrolijk, gezond: Polder Pink vat het allemaal samen”, aldus Versluis.

Elk voorjaar staan in het buitengebied van Dronten de tulpenvelden in bloei. Een prachtig gezicht en een echte toeristentrekker. “Onze tulpenvelden, daar mogen we trots op zijn”, vertelt Waagmeester van Dronten Geeft Je De Ruimte. “Met het ontwikkelen van onze tulp willen we iedereen nog bewuster maken van de lokale schoonheid. Met het doopmoment van vandaag laten we die schoonheid en trots letterlijk zien. Polder Pink is één van die vele mooie gezichten van Dronten.”

Herman Vermeer, aanwezig namens de Tulpenroute Flevoland, benadrukte: “Dit is hét moment om de tulpenvelden te bezoeken, ook de appel- en perenbomen staan nu mooi in de bloesem. De bloei geeft het buitengebied kleur. Langs de route zijn er diverse activiteiten te ondernemen. De tulpen bloeimeter staat nu op zo’n 75%. Wacht dus niet te lang maar ga vooral de komende week erop uit om de velden.
Over enkele dagen kunnen de eerste tulpen al gekopt worden en staan er weer andere tulpenvelden in bloei.”

Tulpenroute en gelukdelers
Naast het doopmoment is er dit jaar meer tulpenplezier. Zoals de Tulpenroute Flevoland. Net als andere jaren heeft de organisatie fiets- en autoroutes uitgezet langs de uitbundig bloeiende tulpenvelden. Meer informatie is te vinden op tulpenrouteflevoland.nl. Hier zijn ook tickets te reserveren.

Daarnaast sloegen Tulpenroute Flevoland en Dronten Geeft Je De Ruimte ook dit jaar de handen ineen. Onder het motto ‘geluk kun je delen en doorgeven’ lanceerden zij de tulpenactie Deel je geluk, vertel ’t met tulpen. Met het initiatief nodigden Dronten Geeft Je De Ruimte en Tulpenroute Flevoland lokale inwoners uit hun geluk te delen met mede-Drontenaren; uit de inzendingen werden 50 namen gekozen die een prachtige bos tulpen bezorgd krijgen op 30 april.