Op pad, op weg en op koers

Dwars door Dronten

Meer dan zestig kilometer kuststroken. Waai lekker uit. Uitgestrekte polderlandschappen.

Zien & doen

Bekijk hier een volledige agenda met activiteiten in Dronten.

Uit agenda

Midden in Nederland, vlak bij de Randstand, schakel tussen alle windstreken.

Plan je bezoek

Overnachten in Dronten. Dat is lekker wakker worden!

Verblijven

Dwars door het jongste stukje Nederland. Op de voet en op de fiets. Volg de mooiste routes óf je eigen koers. Van de zandbanken en bossen van Roggebotzand naar de stranden en onbewoonde eilanden van de randmeren. Van Dronten naar Biddinghuizen naar Swifterbant en weer terug. Je hebt de tijd. En de ruimte. Want je bent in Dronten!

TOP's Dronten
Vanaf een toeristisch overstappunt, een TOP, ontdek je de mooiste plekken van Dronten. Begin je wandelroute vanaf een TOP, of stap vanaf hier op je fiets. Extra fijn: je kunt je auto er laten staan. Hoe je een TOP vindt en herkent? Kijk uit naar de stalen informatiezuilen van bijna 3 meter hoog. Die kun je niet missen!

Plan je eigen route

Met de knooppunten op de Fietsknooppuntenkaart kun je makkelijk je eigen route maken. Om een hele dag te fietsen. Of drie dagen. Jij bepaalt. Op de kaart staat alles wat je moet weten. Om te eten, te drinken, te zien en te doen. Dit is fietsen in Dronten. 

download Fietsroutekaart

De mooiste fietsroutes - Ook op je telefoon

routes om te downloaden

Trek je wandelschoenen aan! - op pad met deze wandelroutes

Pontje Het Veluwerandveer

Van mei tot eind september kun je met fietspont Het Veluwerandveer naar de overkant. Vanaf Strandpaviljoen de Bremerbaai in Biddinghuizen naar Nunspeet. En weer terug.

Per vaart kun je met z'n twaalven oversteken. Met je fiets natuurlijk. Met vijftien minuten ben je over: tijd om lekker te genieten van het uitzicht op het Veluwemeer.

tarieven en tijden