Dutch String Collective - Schubert

Contact

Adres:
De Meerpaal
De Meerpaal
De Rede 80
8251 EX DRONTEN
Plan je route

Het Dutch String Collective brengt je Schubert, een voorstelling over het dramatische leven van de sympathieke componist

Luister naar de prachtige muziek van Franz Schubert, geplaatst in de context van zijn leven en tijd. Leer hem kennen door het persoonlijke drama van zijn ziekte, het mysterie omtrent zijn liefdesleven. De beroemde stukken die hij schreef worden gespeeld door uitmuntende musici, het Dutch String Collective.

Franz Schubert
het leven van Franz Schubert is minstens even opmerkelijk als dat van Amadeus Mozart. Beiden hadden een fantastisch muzikaal talent. Beiden stierven op relatie jonge leeftijd. Maar waar Mozart al vanaf jonge leeftijd gezien werd als wonderkind, wisten alleen de vrienden van Schubert hoe bijzonder hij was, toen hij op zijn 31e stierf.

Pas jaren later zou zijn genie worden ontdekt. Tegenwoordig noem je de naam van Schubert in één adem met Mozart en Beethoven. In deze voorstelling wordt het echte verhaal van Schubert verteld door middel van brieven, dagboeken, schilderijen en nalatenschappen. Waarom kreeg hij de niet de kansen die Mozart had?

Over Dutch String Collective
Het Dutch String Collective bestaat uit een groep gerenommeerde strijkers uit de klassieke muziek. Samen met meesterpianist Jonathan Waleson spelen ze de mooiste en beroemdste stukken van Franz Schubert. Marieke de Bruijn speelt viool, én vertelt het levensverhaal van Franz Schubert. De muziek en het verhaal voeren je mee in het leven van deze wonderbaarlijke componist, en deze wordt zo een dierbare vriend die je niet meer wilt missen.

Wanneer

  • zondag 19 september 2021om 14.30 uur