Kunstexpositie Flevomeerbibliotheek

Contact

Adres:
FlevoMeerBibliotheek Dronten
FlevoMeerBibliotheek Dronten
De Rede 80
8251 EX DRONTEN
Plan je route

De stichting Kunstraad organiseert in samenwerking met de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten vanaf 21 september tot 31 december 2020 de kunstexpositie van Rita Luijkx, Willem van Baarsen en Aaltje Wals.

 Rita Luijkx
Werken met pure materialen en dan vooral hout is altijd verrassend. Het heeft vele mogelijkheden in zich wat betreft hardheid en structuur en vele manieren om het te bewerken: beitelen, hakken, schaven, schuren en daarbij ruikt hout ook nog lekker. Kortom hout heeft iets extra’s. Bronsen beelden maken behoort ook tot de talenten van Rita. Deze maakt zij zeer vakkundig en absoluut de moeite waard om het te bezichtigen.

Willem van Baarsen
Het werk op deze expositie bestaat uit stillevens in olieverf op canvas met daarop oude versleten gympschoenen, pumps en werkschoenen. Sinds 2019 is Willem lid van de Kunstraad in Dronten. "Ik coördineer samen met andere leden in het ABC-gebouw, Aeres Hoge School en FlevoMeer Bibliotheek en de kunstenaars de exposities."
Bij het Kustcollectief Dronten vind u Willem ook, wat een hele succesvolle formule blijkt te zijn voor vele kunstenaars.

Aaltje Wals
De werken die u hier ziet zijn uniek. Geschilderd in acrylverf. "De kenmerken zijn de liefde voor water, dieren en mensen die ik verweef met elkaar. Maar wat belangrijker is, is wat u erbij beleeft. Vele schilderijen zijn verspreid en verkocht over Europa waar ik uiteraard trots op ben. Ik hoop dat u veel plezier aan de schilderijen en tekeningen zult beleven."

 

 

Wanneer

  • om de 4 weken op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 31 december 202009.00 - 17.00 uur