Atelier 2 - Open Atelier Route

Contact

Adres:
Atelier 2
Productieweg 10 -11
Dronten
Plan je route

Meer informatie

Meer informatie

Ferdi de Bruijn
www.ferdidebruijn.nl
Ferdi is een autodidactische kunstenaar wiens kunstwerken kunst en design samenbrengen. Ieder van zijn unieke werken zijn gemaakt door het gebruik van laseren, frezen, warm buigen zagen, 3D printen en schilderen.
Zijn oog voor detail is duidelijk zichtbaar in het resultaat van zijn samenvoeging van verschillende materialen, van aluminium tot kunststof, glas tot Led verlichting.

Sonja Buiter-Meijer
www.sayaglas.com
Mijn naam is Sonja Buiter van Saya Glas atelier, ik ontwerp en maak sieraden van speciaal glas. Dit proces heet Glas fusen. Bij Glas fusen worden stukjes glas aan elkaar gesmolten. Door de temperaturen en de tijd waarop dit gebeurt te variëren, versmelt het glas ook op verschillende manieren, waardoor bijzondere patronen en kleurschakeringen ontstaan.

Jasper Schep
www.jasperschep.nl
Oude vormen boeien mij. Dat kunnen natuurlijke vormen zijn of door mensen gemaakte vormen, gereedschappen of apparaten. Ik breng ze in contact met andere materialen of apparaten.
Wat ik op mijn pad vind en wat mij raakt dat koester ik tot ik er een nieuwe plek voor vind. In verbinding met oude of nieuwe objecten die mij boeien, vormt zich mijn werk.
 
Vaak zitten er absurde kanten aan mijn werk, heeft het humor of een schurend laagje. Natuurlijke vormen omarm ik met respect en breng ik in contact met de hedendaagse tijd.
Oude en nieuwe vormen raken aan elkaar.

Frits van Wijngaarden
https://www.concreteandwood.nl/
Creatief met hout en beton. Zeker dertig jaar lang ben ik in het bezit van een grote houtdraaibank, een machine waar veel creaties zijn begonnen. Naast deze oude machine zijn motorzaag, bijlen, frezen en schuurmachines veel gebruikte hulpmiddelen. De mooiste projecten ontstaan door gevelde bomen en resthout, meestal ontstaat een idee pas wanneer het hout zijn eerste bewerking heeft gekregen. Beton is al veertig jaar mijn vriend, een veelzijdig en eindeloos product waarmee met de nodige creativiteit nagenoeg alles mogelijk is.  Kunst is voor mij beleving tijdens het werken aan een opdracht, hopelijk zijn er velen die een beetje van die beleving ervaren wanneer zij de werken zien, kopen of krijgen.