Atelier 18 - Open Atelier Route

Contact

Adres:
Atelier 18
Professor Zuurlaan 15
8256 PD Biddinghuizen
Plan je route

Meer informatie

Meer informatie

Camille van Os
https://www.camilos.nl/ 
Camille van Os streeft ernaar om met relatief eenvoudige lijnen en een fijne balans, een visuele spanning te creëren. In haar bronzen beelden laat ze de authenticiteit van het onderwerp tot uitdrukking komen.
 
De dier en mensfiguren hebben kenmerkende, soms speelse, en vooral dynamische houdingen en vertederen door hun onbevangenheid. Ze belichamen het pure zijn.
Van Os raakt geïnspireerd door bepaalde gebeurtenissen in haar leven en de interactie met haar directe omgeving. Ze observeert het karakter van mens en dier en is gefascineerd door de beweging, ontwikkeling en kracht die zij waarneemt.

In de vorm wijkt zij soms bewust af van deze concrete waarnemingen, laat ze storende details weg of zet deze juist zwaarder aan. Belangrijk is dat de eigenheid van de figuur zichtbaar en tastbaar wordt. Dat het karakter spreekt en tastbaar wordt.

Fransje van Eersel-Tweebeeke
https://fransjetweebeeke.webs.com/ 
Mijn werk kenmerkt zich door kleur, vorm en ritme. Er worden vaak verschillende structuren toegevoegd.
De stijl is een mix van abstracte en figuratieve elementen.

Bertie van Zijl
https://bertievanzijl.webs.com/ 
Mijn werk is meestal abstract of geabstraheerd. Spanning maar ook evenwicht wil ik bereiken  door lijn vlak en kleur met olie of acryl. Mijn materie schilderijen bouw ik laag voor laag op. Ik werk graag intuïtief, gaandeweg het proces zie ik lijnen of vlakken die ik verder wil uitwerken.

Marga Wiebenga
https://fotowiebenga.nl/
Geboren in Amsterdam, Woonachtig in Lelystad.  
Uitgaande van de realiteit wordt het beeld bewerkt tot een nieuwe werkelijkheid. Er wordt gebruik gemaakt van licht, kleur en structuur om een eigen (andere wereld) te verwezenlijken. In deze benaderingen speelt het zoeken naar een evenwicht tussen vorm en inhoud een grote rol. Het één moet in balans zijn met het ander.
 
Ogenschijnlijk onbeduidende zaken inspireren mij tot nieuwe creaties. Alles wat wordt tegengekomen op de zoektochten heeft een eigen geschiedenis. Door het vast te leggen in een bepaalde vorm en er een gelaagdheid aan te geven krijgt het een meerwaarde. De fotowerken hebben maten van 40 x 50 cm en 50x70 cm