Atelier 6 - Open Atelier Route

Contact

Adres:
Atelier 6
Het Spectrum 37
8254 AJ Dronten
Plan je route

Meer informatie

Meer informatie

Nicolaas Meijboom
https://www.nicolaas-meijboom-photoart.nl/Home/ 
n mijn kunst laat ik me veel door muziek en talen inspireren. Een bepaald woord of een verkeerd gelezen tekst laat bij mij beelden in mijn gedachten ontstaan, die ik vervolgens fotografisch en digitaal probeer om te zetten. Het is voor mij buitengewoon boeiend en fascinerend te ervaren hoe deze twee vormen van expressie en gevoelsuitingen grenzen vormen en grenzen verleggen en hoe dit op onze optische waarneming invloed heeft. Daarop gebaseerd zijn ook de titels van mijn abstracte werken gekozen. Vaak maak ik hierbij gebruik van het Esperanto, een neutrale, kunstmatige taal zonder koppeling aan een bepaalde cultuur en regio. Echter kan ook de titel van een lied, een regel uit een gedicht en nog veel meer leiden tot een kunstwerk en/of titel daarvan.
Verder houd ik me veel bezig met het fotograferen van portretten en naakten. Ook hier zijn voor mij de lijnen, vormen, grenzen, contrasten belangrijk. Regelmatig verwerk ik opnames hiervan voor meer surrealistische composities. Deze komen voort, net als de abstracte werken, uit inspiratie door taal en/of muziek. In mijn rubriek van Ars Anopheles (‘de overbodige, gevaarlijke kunst’) verzamel ik deze ideeën.

Roland Meijer
Het op de pottenbakkersschijf gedraaide werk heeft mijn voorkeur om keramiek objecten te creëren. De ervaring dat de ronddraaiende klomp klei een vorm aanneemt die in je hoofd ontstaat geeft mij veel voldoening. Het spel is niet dat je de klei je wil wilt opleggen maar probeert aan te voelen wat mogelijk is met de kleisoort die je gebruikt. Er bestaat een scala van soorten klei met allemaal hun eigenschappen. Hoog gestookt geglazuurd keramiek en Raku gestookt keramiek is meestal mijn werkterrein. De laatste tijd krijgt een andere manier van keramiek maken, de zogenaamde Saggar Firing, mijn aandacht.