Atelier 14 - Open Atelier Route

Contact

Adres:
Atelier 14
De Schepel 79
8252 JN Dronten
Plan je route

Meer informatie

Meer informatie

Jeltje van der Heide
https://www.facebook.com/depoldertuin.lelystad

Mijn werk bestaat uit vilt, wat ik maak van verschillende wol soorten. Door rollen en kneden van de wol met water en zeep heeft de wol de eigenschap zich te hechten aan elkaar. Het is als het ware boetseren met wol in plaats van klei. Iedere vorm is daardoor te verkrijgen als je maar lang genoeg door gaat met rollen en kneden. 

Van jongs af werk ik al met wol. Mijn vader had schapen. Van de vacht van de schapen maakte ik vloerkleden en spon ik wol. Tegenwoordig gebruik ik voor het vachtvilten wol van schapen uit Noorwegen, die ik van mijn vriendin betrek sinds zij in Noorwegen woont. Ik haal mijn inspiratie uit de natuur b.v. een mooie noestige boomtak of de fjorden in Noorwegen. Het werken met wol inspireert mij tot het maken van pure objecten, zoals bolfiguren en andere objecten die een link hebben met de natuur.

Daarnaast maak ik sjaals van zuivere zijde en wol en maak ik kleding van merinowol en zijde. Merinowol heeft als eigenschap dat het heerlijk zacht is en niet prikt op de huid, waardoor het ideaal materiaal is voor het maken van kleding.

Willem van Baarsen
https://willemvanbaarsenkunst.jouwweb.nl/ 
Mijn naam is Willem van Baarsen, 1955. Op vroege leeftijd kwam ik op de grafische school in aanraking met beeldende kunst. Tekenen was een van de hoofdvakken. Ik heb het schilderen met veel vallen en opstaan kunnen beheersen. Begin jaren zeventig in Haarlem een atelier gehad met een een vriend(schilder) en in de omgeving enige exposities kunnen houden. Het werk bestond uit surealistische olieverfschilderijen en grafische tekeningen.

In de loop der jaren ging ik in verschillende technieken schilderen maar uiteindelijk vond ik in de fotorealistiche stijl mijn huidige vorm. Het werk bestaat uit stillevens waaronder versleten gympen en schoenen en surrealistisch werk. Het is leuk om dat heel precies en realistisch te schilderen. Het materiaal waar ik nu mee werk is olieverf op canvas en paneel.

Ans Hendriksen
https://www.anshendriksen.net/