Atelier 5 - Open Atelier Route

Contact

Adres:
Atelier 5
De Morinel 75
8251 HT Dronten
Plan je route

Meer informatie

Meer informatie

René Lubbes
https://www.facebook.com/ReneLubbes

Tekenen doe ik al van jongs af aan. In mijn opleiding voor cartograaf heb ik veel geleerd over druktechnieken. Ook heb ik verschillende cursussen gevolgd, maar geen kunstopleiding gehad.
Een aantal jaren ga ik naar de Vrije Academie Nunspeet voor beeldende kunst. Ik heb een jaar de opleiding Grafische Technieken gedaan. In deze periode heb ik kennis gemaakt met etsen en tekenen van naaktmodellen. In de ateliergroep ben ik begonnen met het maken van drukwerken. Dit betreft boekdruk (hoogdruk) werken, zowel in zwartwit als in kleur. De werken zijn soms maatschappelijk georiënteerd en op mijn manier vorm gegeven. Maar ook andere thema’s, waaronder vrije expressie, natuur en vogels. Ik houd van een vrije, speelse, manier van werken, wat ook terug te zien is in zijn werk.

Maar ook maak ik pentekeningen en potloodtekeningen. Alle pentekeningen en potloodtekeningen zijn gemaakt vanaf foto’s uit vroegere tijden. Deze tekeningen zijn van zijn geboorteplaats, Zaandam, en van plaatsen in de omgeving van Dronten. Soms laat ik mij ook verleiden om de mens in vroeger tijden vast te leggen. Ik vindt het fijn om mijn creativiteit te benutten en u daarmee kennis te laten maken.