Atelier 1 - Open Atelier Route

Contact

Adres:
Atelier 1
De Dinkel 17
Dronten
Plan je route

Meer informatie

Meer informatie

Kunstenaars:

Henk Toetenel, beelden vormgeving
Ik ben Henk Toetenel, meubelmaker en kunstenaar. Opgeleid tot meubelmaker heb ik nu mijn eigen bedrijf ‘studio heinepein’ wat zich richt op het circulair uitwerken van deze twee disciplines. Zo zet ik afgedankte materialen om tot nieuwe meubelstukken of kunstwerken.
 
Ik laat mij inspireren door Deens design, moderne kunst, techniek, mens en natuur. Ik maak zowel abstract als realistisch werk. Daarnaast doe ik alles zelf van het opspannen van doek tot maken van de lijst. Ik probeer het uiterste van de afgedankte materialen naar voren te brengen, zodat dit een toegevoegde waarde heeft in vergelijking met nieuw materiaal. Daarnaast zoek ik de combinatie op tussen olieverf en materiaal.

Ed Walraven, kunstfotografie
www.edid.me 

“ieder mens is uniek en verdient daarom versterking van zijn persoonlijke eigenheid”
 
Wortels voor de fotografische werken liggen bij zijn creatieve beroep. Van huis uit is hij stedebouwkundig ontwerper met een sterk ruimtelijk inlevingsvermogen. Zijn passie ligt letterlijk bij het scheppende vanuit een bepaald concept. In het grafische is hij een autodidact. Als kind was hij al intens bezig met letters en logo’s. In zijn werk als leraar in het grafische beroepsonderwijs  is dat nog eens doorontwikkeld.
Gefascineerd is hij door moderne kunst en architectuur, maar ook door Gaudi, Jugendstil, Escher, bijzonder eigentijds design, strakke vormgeving, recycling, verduurzaming en persoonlijke ontwikkeling.