Atelier 11 - Open Atelier Route

Contact

Adres:
Atelier 11
Venkel 25
8252 CH Dronten
Plan je route

Meer informatie

Meer informatie

Wiebe Cool
https://www.wiebecool.nl/

Jaren geleden heb ik mijzelf het beeldhouwen aangeleerd, in een vakantie, midden tussen de fascinerende stenen van Bretagne. Naast megalithische, Griekse en Keltische kunst vind ik ook veel inspiratie in oude kathedralen en middeleeuwse beelden.
Overal vandaan neem ik stenen mee terug uit de streken die ik bezoek en dan leg ik er thuis de opgedane impressies in vast.
Ook meer eigentijdse meesters zoals Rodin, Barbara Hebworth of Henry  Moore vind ik ongelooflijk mooi en inspirerend. In musea kijk ik vooral naar de beeldende kunst en loop ik er het liefst een paar keer omheen, op zoek naar de schoonheid in het stuk steen of hout.

Mijn voorkeur gaat de laatste tijd uit naar het werken in steen, maar ook met hout- en bronswerk heb ik in het verleden veel gewerkt. Abstract of figuratief, ik doe beide graag. In de loop der jaren heb ik een voorliefde ontwikkeld voor impressionistische portretten.

Nu ik met pensioen ben, werk in graag in opdracht aan b.v. een portretimpressie in marmer of zandsteen, als reliëf of als buste. En ik maak veel meer in steen.