Opening tentoonstellingsproject Lixenberg

Contact

Adres:
De Meerpaal
De Meerpaal
De Rede 80
8251 EX DRONTEN
Plan je route

Op zondag 9 oktober wordt het tentoostellingsproject Lixenberg geopend.

Het project bestaat uit een expositie en een publicatie. Hierin zijn onder meer de verhalen van bewoners, de foto’s van Dana Lixenberg en een geactualiseerde routekaart langs de beelden in de openbare ruimte van Dronten opgenomen.

Lixenberg in perspectief
Cyril Lixenberg’s werk is gezichtsbepalend voor de provincie Flevoland en met name Dronten, waar het bij uitstek past. Zoals Lixenberg’s sculpturen zich oprichten uit het platte vlak zo verrijzen zijn sculpturen ook op uit dit vlakke landschap. In ruil voor een aantal monumentale kunstwerken verwierf Lixenberg in de gemeente Dronten een stuk bouwgrond waarop hij zijn atelier en opslag vestigde. Het leidde tot een uitzonderlijke, jarenlange samenwerking tussen de kunstenaar en de stad in wording. Terwijl Dronten groeide, verrezen er talloze sculpturen van Lixenberg langs belangrijke invals- en doorgangswegen. Ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van de gemeente in 1997 kwam zo de beeldenroute ‘25+1’ tot stand.

In 2022 bestaat Dronten 50 jaar. Om dit te vieren wordt er op initiatief van de gemeente een bijzonder tentoonstellingsproject georganiseerd met dit voor vele onbekende werk.

Wanneer

  • Zondag 9 oktober 2022 om 15.00 uur